{{user.name}}
IOO% HOTEL SPECIALS
EN
GR

Ταξιδεύοντας στα χρόνια του κορωνοϊού – case: Δανία   |  Angelos Sanopoulos

Ταξιδεύοντας στα χρόνια του κορωνοϊού – case: Δανία

Η Δανία κάνει από τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες διαχειρίσεις της πανδημίας και θα χαρώ πολύ να ξαναπάω. Αισθάνθηκα ασφαλής εκεί.

Στις αρχές Ιουνίου 2021 βρέθηκα για μερικές μέρες στην Δανία για επαγγελματικούς λόγους. Να σημειωθεί ότι, κατά γενική ομολογία, η Δανία είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που είχαν την καλύτερη διαχείριση του ιού, με μόλις 435 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων. Για την ακρίβεια είναι στην 5η θέση, με τη γειτονική Σουηδία, με την οποία έχει στενότατες σχέσεις, να είναι στην 20η θέση, με 1.440. Για λόγους κατανόησης, να πούμε ότι η Ελλάδα είναι στην 17η θέση με 1.230 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, δλδ σχεδόν τους 3πλάσιους.

Πρώτη εντύπωση στο αεροδρόμιο ήταν το αναγκαστικό rapid test ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ, παρόλο που είχα μαζί μου μοριακό τεστ. Πως γίνεται αυτό; Γίνεται! Διαβάστε “πως”.

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο μπαίνεις σε μια σειρά και περιμένεις. Σου δίνουν ατομικό τεστ και προχωράς στις ατομικές καμπίνες όπου το ευγενέστατο προσωπικό παίρνει το δείγμα και μετά πηγαίνεις σε μια αίθουσα αναμονής. Εκεί εμφανίζεται κάθε λίγα λεπτά ένας υπάλληλος του αεροδρομίου με τα «εξοδόχαρτα» στο χέρι, φωνάζει το όνομα σου, και αν έχεις αρνητικό αποτέλεσμα αποχωρείς κάτω από τα χειροκροτήματα των συνταξιδιωτών σου. Δεν έμαθα προφανώς τι γίνεται αν το αποτέλεσμα είναι θετικό…

Φτάνοντας στο ξενοδοχείο τώρα, ο υπάλληλος της υποδοχής ζητάει να δει το τεστ και σου δίνει ένα βραχιόλι που σου επιτρέπει ανάλογα με το χρώμα του να κινηθείς μέχρι της ημερομηνίας «λήξης» του τεστ σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, όπως εστιατόριο, γυμναστήριο κτλ.    

Μετά θα χρειαστείς νέο τεστ που μπορείς να το κάνεις δωρεάν στα δημόσια κέντρα που έχουν στηθεί σε σχολεία κτλ. - συνολικός αριθμός τεστ στην Δανία ως τώρα (Ιούνιος 2021) 45 εκατομμύρια, ενώ στις ανάλογου μεγέθους Φιλανδία και Νορβηγία “μόλις” 5-6 εκατομμύρια. Γενικώς όλοι οι νέοι κάνουν τεστ κάθε τρεις μέρες (!), ενώ οι μάσκες είναι παντού υποχρεωτικές πλην των εξωτερικών χώρων. Δεν είναι τυχαίο ότι η Δανία είναι μακρά η 1η χώρα στην Ευρώπη σε τεστ ανά εκατομμύριο κατοίκων (12 εκατομμύρια), με την Σουηδία κα την Ελλάδα να βρίσκονται στις θέσεις 19 και 20 αντίστοιχα (με περίπου 1 εκατομμύριο τεστ/εκατομμύριο κατοίκων)!

f9d3311eef1df50ed29454af58d31561.jpg


Έχοντας δει αρκετές χώρες τους τελευταίους μήνες, και ζώντας και σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα όπως η Αυστρία, θεωρώ πως η Δανία κάνει από τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες διαχειρίσεις της πανδημίας και θα χαρώ πολύ να ξαναπάω. Αισθάνθηκα ασφαλής εκεί.

Angelos Sanopoulos
General Manager, M&E Factory Vienna, Austria
Email: sanopoulos@monitoringandevaluation.eu
CLOSE
SEND MESSAGE
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
HOTELIER WORKSHOP PARTICIPATION
CONFIRM PARTICIPATION

Are you sure you wish to attend the below Workshop?

Please confirm your participation to the following.

{{workshop.name_en}}?

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
YOUR WORKSHOP REGISTRATION
YOUR REGISTRATION IS CONFIRMED

Thank you for confirming your participation in this Workshop. Please download your ticket by clicking here.

Thank you for confirming your participation.

YOUR REGISTRATION AT IOO% HOTEL SHOW

Thank you for your interest in IOO% Hotel Show! Please click on the confirmation link we have sent at your email to complete your registration. Upon completion, you will be able to download your entrance badge, schedule appointments with exhibitors, and register for our workshops.


Stay updated with IOO% Hotel Show news by following us on Social Media: