{{user.name}}
IOO% HOTEL SPECIALS
EN
GR

Αριάδνη Παρίση (P_Four): “Είναι σημαντικό να πειραματιζόμαστε και να ερευνούμε διαφορετικές σχεδιαστικές πρακτικές”.   |  100% Hotel Specials Team

Αριάδνη Παρίση (P_Four): “Είναι σημαντικό να πειραματιζόμαστε και να ερευνούμε διαφορετικές σχεδιαστικές πρακτικές”.

Για μία ακόμα χρονιά, τα 100% Hotel Specials βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο με τους δημιουργούς των ξενοδοχειακών έργων που διακρίθηκαν στα φετινά 100% Hotel Design Awards. Μέσα από 5 ερωτήσεις, στόχος είναι να αποτυπωθεί η φιλοσοφία του κάθε γραφείου, η προσέγγιση που το ίδιο ακολουθεί κατά τη μελέτη και τον σχεδιασμό ενός τουριστικού καταλύματος αλλά και ο σχολιασμός των τάσεων που θα επηρεάσουν τον Ξενοδοχειακό Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, καθώς βρίσκουμε ενδιαφέρον να μάθουμε για την ιδέα πίσω από το δημιούργημα, θα μάθουμε για τη βασική πηγή έμπνευσης που υπάρχει πίσω από τo Vanoro Hotel αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τού σχεδιασμού του που αναδεικνύουν το συνολικό concept του ξενοδοχείου. Στο παρόν τεύχος των 100% Hotel Specials, φιλοξενούμε την Αριάδνη Παρίση, από την εταιρεία P_Four.


Πώς θα ορίζατε τη σχεδιαστική φιλοσοφία του γραφείου σας, και πώς αυτή αποτυπώνεται στον σχεδιασμό των ξενοδοχειακών έργων;

Σχεδόν παράλληλα με τη σύλληψη της ιδέας του έργου, διεξάγουμε εκτεταμένη έρευνα και πειραματισμούς. Ακόμα είμαστε πολύ νέοι για να έχουμε μια συγκεκριμένη γλώσσα. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να πειραματιζόμαστε και να ερευνούμε διαφορετικές σχεδιαστικές πρακτικές. Σαφώς και υπάρχουν προσωπικά γούστα που καθοδηγούν τις σχεδιαστικές μας αποφάσεις.

Η διακριτική απλότητα των γραμμών και η καθαρότητα στους γεωμετρικούς όγκους είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά μας, που μας βοηθούν να εκφράζουμε την ένταση και την απλότητα της βασικής ιδέας. Επίσης, θέλουμε να συσχετίσουμε αυτό που κάνουμε με την καθημερινότητα και το κοινό. Εξετάζουμε, με προσοχή στην ακολουθία, τον τρόπο που κάποιος κινείται μέσα στον χώρο που σχεδιάζουμε, σε αντίθεση με τη θέασή του από ψηλά ως αντικείμενο.

Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια στο Ξενοδοχειακό Αρχιτεκτονικό Design, και πώς θα επηρεάσουν τα υφιστάμενα αλλά και τα νέα καταλύματα;

Minimal Chic. Απλός σχεδιασμός με καθαρές γραμμές αλλά και εξαιρετική σχεδιαστική λεπτομέρεια που θα ικανοποιεί και το πιο απαιτητικό γούστο. Η εστίαση στη λεπτομέρεια είναι βασική για να δείξει κομψό ένα σχέδιο.

Το ελληνικό τουριστικό προϊόν βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε ιδιαίτερη ανάπτυξη. Πώς πιστεύετε ότι έχει συμβάλει ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός σε αυτό;

Η αρχιτεκτονική δρα σε πολλά επίπεδα. Έχει κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό, αισθητικό ρόλο και επηρεάζει πολλούς παράγοντες. Είναι κομμάτι της παράδοσης, της ιστορίας και του πολιτισμού ενός τόπου. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει εστιάσει σε έργα όπως ξενοδοχειακές μονάδες, καταλύματα, χώρους εστίασης. Μέσα από την αρχιτεκτονική οφείλουμε να αναδείξουμε τη φιλοσοφία του τόπου, τα νησιά, τα υλικά της ελληνικής γης, τη φυσική ομορφιά που ούτως ή άλλως διαθέτει η Ελλάδα.

Πιστεύετε ότι μπορούν οι ελληνικές τουριστικές μονάδες να σταθούν ισάξια έναντι του παγκόσμιου ανταγωνισμού; Ποιον ρόλο μπορεί να διαδραματίσει το design στη διαμόρφωση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων;

 Όταν το design εστιάζει όλο και περισσότερο στην ποιότητα των κατασκευών, στην άνεση, στην ευελιξία, στην καινοτομία, δημιουργούνται ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν γίνει βήματα και υπάρχουν ήδη τουριστικές μονάδες με πολύ καλές προδιαγραφές που μπορούν να ανταγωνιστούν επάξια αυτά του εξωτερικού.

Ποια είναι η βασική πηγή έμπνευσης πίσω από τo Vanoro Hotel, και ποια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του που αποτυπώνουν την ιδέα του δημιουργού αλλά και το συνολικό ξενοδοχειακό concept;

Βασική πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το ίδιο το κτίριο του 1937 που είναι αρκετά εμβληματικό. Κτίρια όπως αυτό είναι φτιαγμένα για να αναβιώνουν. Συνδυάζοντας το παρελθόν με το μέλλον, το Vanoro Hotel παρέχει προσεγμένο σχεδιασμό, διαχρονικό design και χαλαρή ατμόσφαιρα. Πρόκειται για μια σύγχρονη αποκατάσταση μιας ιστορικής Καπναποθήκης, που προσφέρει μια ξενοδοχειακή εμπειρία στην καρδιά της πόλης, προσεγγίζοντας τον σύγχρονο τρόπο ζωής.


Στοιχεία γραφείου:

P_Four

Ιστοσελίδαhttp://www.pfour.gr

Email: info@pfour.gr

Τηλέφωνο: 2316/008485

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση του Vanoro Hotel - >


100% Hotel Specials Team
Εξειδικευμένα Στελέχη Της Demand Fairs & Media Και Επιλεγμένοι Εξωτερικοί Συνεργάτες.
Η ομάδα των 100% Hotel Specials, προβληματίζεται, ερευνά και καταγράφει τις Σύγχρονες Ανάγκες του Κλάδου της Φιλοξενίας, αλλά και τις Νέες Τάσεις και Καινοτομίες που σχετίζονται με τη δημιουργία, τη λειτουργία και την ανάπτυξη των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. Τα αποτελέσματα της συστηματικής αυτής προσπάθειας, με τη μορφή άρθρων, παρουσιάσεων κοκ, ενσωματώνονται στο περιεχόμενο των 100% Hotel Specials.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media