{{user.name}}
IOO% HOTEL SPECIALS
EN
GR

Ταξιδεύοντας στα χρόνια του κορωνοϊού – case: Δανία   |  Άγγελος Σανόπουλος

Ταξιδεύοντας στα χρόνια του κορωνοϊού – case: Δανία

Η Δανία κάνει από τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες διαχειρίσεις της πανδημίας και θα χαρώ πολύ να ξαναπάω. Αισθάνθηκα ασφαλής εκεί.

Στις αρχές Ιουνίου 2021 βρέθηκα για μερικές μέρες στη Δανία για επαγγελματικούς λόγους. Να σημειωθεί ότι, κατά γενική ομολογία, η Δανία είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που είχαν την καλύτερη διαχείριση του ιού, με μόλις 435 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων. Για την ακρίβεια είναι στην 5η θέση, με τη γειτονική Σουηδία, με την οποία έχει στενότατες σχέσεις, να είναι στην 20η θέση, με 1.440. Για λόγους κατανόησης, να πούμε ότι η Ελλάδα είναι στη 17η θέση με 1.230 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, δηλαδή σχεδόν τους 3πλάσιους.

Πρώτη εντύπωση στο αεροδρόμιο, ήταν το αναγκαστικό rapidtest ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, παρόλο που είχα μαζί μου μοριακότεστ. Πώς γίνεται αυτό; Γίνεται! Διαβάστε “πώς”.

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο μπαίνεις σε μια σειρά και περιμένεις. Σου δίνουν ατομικό τεστ και προχωράς στις ατομικές καμπίνες, όπου το ευγενέστατο προσωπικό παίρνει το δείγμα, και μετά πηγαίνεις σε μια αίθουσα αναμονής. Εκεί εμφανίζεται κάθε λίγα λεπτά ένας υπάλληλος του αεροδρομίου με τα «εξοδόχαρτα» στο χέρι, φωνάζει το όνομά σου, και αν έχεις αρνητικό αποτέλεσμα αποχωρείς κάτω από τα χειροκροτήματα των συνταξιδιωτών σου. Δεν έμαθα προφανώς τι γίνεται αν το αποτέλεσμα είναι θετικό…

Φτάνοντας στο ξενοδοχείο τώρα, ο υπάλληλος της υποδοχής ζητάει να δει το τεστ και σου δίνει ένα βραχιόλι που σου επιτρέπει, ανάλογα με το χρώμα του, να κινηθείς μέχρι την ημερομηνία «λήξης» τού τεστ σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, όπως εστιατόριο, γυμναστήριο κτλ.    

Μετά θα χρειαστείς νέο τεστ, που μπορείς να το κάνεις δωρεάν στα δημόσια κέντρα που έχουν στηθεί σε σχολεία κτλ. -συνολικός αριθμός τεστ στη Δανία ως τώρα (Ιούνιος 2021) 45 εκατομμύρια, ενώ στις ανάλογου μεγέθους Φιλανδία και Νορβηγία “μόλις”5-6 εκατομμύρια. Γενικώς όλοι οι νέοι κάνουν τεστ κάθε τρεις μέρες (!), ενώ οι μάσκες είναι παντού υποχρεωτικές πλην των εξωτερικών χώρων. Δεν είναι τυχαίο ότι η Δανία είναι μακράν η 1η χώρα στην Ευρώπη σε τεστ ανά εκατομμύριο κατοίκων (12 εκατομμύρια), με τη Σουηδία και τηνΕλλάδα να βρίσκονται στις θέσεις 19 και 20 αντίστοιχα (με περίπου 1 εκατομμύριο τεστ/εκατομμύριο κατοίκων)!


76be5ec250e60c9add94faae56705fca.jpg

Έχοντας δει αρκετές χώρες τους τελευταίους μήνες, και ζώντας και σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα όπως η Αυστρία, θεωρώ πως η Δανία κάνει από τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες διαχειρίσεις της πανδημίας, και θα χαρώ πολύ να ξαναπάω. Αισθάνθηκα ασφαλής εκεί.

Άγγελος Σανόπουλος
General Manager, M&E Factory Vienna, Austria
Email: sanopoulos@monitoringandevaluation.eu
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media