{{user.name}}
IOO% HOTEL SPECIALS
EN
GR

Villa Mimaze | Ο ορισμός του Minimalist Living στην ακτή της Ελούντας   |  100% Hotel Specials Team

Villa Mimaze | Ο ορισμός του Minimalist Living στην ακτή της Ελούντας

Οι δημιουργοί οραματίστηκαν τη Villa Mimaze όχι μόνο ως ένα δημιούργημα με minimal γραμμές, αλλά ως ένα κτίσμα που θα βοηθά τον επισκέπτη να αποκοπεί από την καθημερινότητα και να αποβάλει καθετί που τον βαραίνει.

  • Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Νεφέλη Ματσούκη Ντόριζα
  • Εταιρεία: Doriza Design
  • Φωτογράφος: Γιώργος Σφακιανάκης
  • Ιστοσελίδαhttps://dorizadesign.com/
  • Email: info@dorizadesign.com
  • Τηλέφωνο: 210/4522803

Η παραθαλάσσια Villa Mimaze βρίσκεται στην ακτή του κόλπου της Ελούντας στην Κρήτη, και αποτελεί έναν ξεχωριστό χώρο κατοίκησης πάνω στη θάλασσα, που συνδυάζει ένα σύγχρονο minimal ύφος με μια κομψή λιτότητα. Η συνολική φιλοσοφία βασίζεται στην ιδέα του minimalist living. Ο επισκέπτης απομακρύνεται από τους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, αποβάλλει τα περιττά και ηρεμεί.

Η Villa Mimaze αποτελείται από τρία αυτόνομα διαμερίσματα πλήρως εξοπλισμένα, προσφέροντας όλα τα προνόμια ενός ξενοδοχείου. Στο ισόγειο βρίσκεται το πρώτο διαμέρισμα, το οποίο περιλαμβάνει ενιαίο χώρο σαλόνι - κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο, μπάνιο και υπαίθριο χώρο με πισίνα. Τα άλλα δύο διαμερίσματα βρίσκονται στον όροφο. Το δεύτερο διαμέρισμα περιλαμβάνει μικρό ενιαίο χώρο καθιστικού - κουζίνας και τρία υπνοδωμάτια με μπάνιο en suite. Το τρίτο διαμέρισμα είναι μια σουίτα, με ενιαίο χώρο κουζίνας-υπνοδωματίου-καθιστικού και ανοιχτό μπάνιο.

Κάθε διαμέρισμα αναδεικνύει μια διαφορετική εμπειρία και φιλοσοφία και εξασφαλίζει την επιθυμητή ιδιωτικότητα. Τα πέντε πολυτελή υπνοδωμάτια εκτείνονται σε δύο ορόφους και είναι προσεκτικά τοποθετημένα στην εκπληκτική πανοραμική θέα στη θάλασσα.

Το κτίριο τοποθετείται εντός αστικού ιστού σε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο. Το ιδιαίτερα δυσχερές μακρόστενο σχήμα του οικοπέδου εγείρει αρκετούς περιορισμούς και προβληματισμούς που έπρεπε να υπερκεραστούν. Το οικόπεδο δίνει μια στενομέτωπη, κύρια όψη προς τον δρόμο και τη θάλασσα. Συνεπώς, επιλέχθηκε η δημιουργία ενός πρόσθετου εξωτερικού σκελετού, σε απόσταση από το κυρίως κτίσμα, μεταξύ των οποίων παρεμβάλλονται οι εξώστες. Ο σκελετός αυτός αποκτά κλίση διαφορετική από εκείνη του κυρίως κτίσματος και διαμορφώνεται σε καμπύλη. Η καμπύλη ξεπροβάλλει από το κτίριο, όπως το πανί από το ιστίο που το καμπυλώνει ο αέρας. Εξ ου και το χρώμα που επιλέχθηκε είναι το λευκό. Το καμπύλο σχήμα επιλέχθηκε συνειδητά, καθώς, λόγω σχήματος και προοπτικής, «μεγαλώνει» τη στενομέτωπη όψη του κτίσματος, δίνει επιπλέον βάθος, καδράρει τη θέα και δημιουργεί οπτικές θεάσεις προς τη θάλασσα, ενώ ταυτόχρονα υποδέχεται τον επισκέπτη. Μέσα από τον λευκό σκελετό, ξεπροβάλλει ένα μεταλλικό, αναρτημένο μπαλκόνι που λειτουργεί σαν παρατηρητήριο–belvedere προς τη θάλασσα και παράλληλα τονίζει την είσοδο στην κατοικία. Το μπαλκόνι επιλέγεται να είναι μεταλλικό για να δίνει την αίσθηση της αιώρησης και να διαφοροποιηθεί από το υπόλοιπο κτίσμα.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού ακολουθεί μια αυστηρά minimal προσέγγιση. Επικρατεί μια διάθεση total white με ελάχιστες πινελιές χρώματος στα ιδιαίτερα επιλεγμένα υλικά, στοιχεία επίπλωσης, φωτισμού και διακόσμησης. Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι το βοτανικό αίθριο στη μέση του κτιρίου, το οποίο έρχεται σε όμορφη αντίθεση με τη λευκή αρχιτεκτονική της Villa Mimaze. Το αίθριο διατρέχει καθ’ ύψος την κατοικία, προσφέροντας σαν όαση ευνοϊκότερες συνθήκες φυσικού αερισμού, δροσισμού, φωτισμού και επιπλέον οπτική ευχαρίστηση. Αυτή η αίσθηση χαλάρωσης, απλότητας και μαζί πολυτέλειας μετατρέπει τις διακοπές σε απόλυτη εμπειρία.


Photos: Γιώργος Σφακιανάκης

e19578c1b45d4818d433b66045d7d67b.jpg
8010f8be5c7a26d46f69f80c5fff7696.jpg
bcfd82bcdf46df76e14f22c25f9b4446.jpg
47d3069b5302140b73a032a1196975a9.jpg
462d60f13eeb614e20383b1b44cefbea.jpg
51f223196b2a622759d558676b5654aa.jpg
100% Hotel Specials Team
Εξειδικευμένα Στελέχη Της Demand Fairs & Media Και Επιλεγμένοι Εξωτερικοί Συνεργάτες.
Η ομάδα των 100% Hotel Specials, προβληματίζεται, ερευνά και καταγράφει τις Σύγχρονες Ανάγκες του Κλάδου της Φιλοξενίας, αλλά και τις Νέες Τάσεις και Καινοτομίες που σχετίζονται με τη δημιουργία, τη λειτουργία και την ανάπτυξη των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. Τα αποτελέσματα της συστηματικής αυτής προσπάθειας, με τη μορφή άρθρων, παρουσιάσεων κοκ, ενσωματώνονται στο περιεχόμενο των 100% Hotel Specials.
CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media