Το γραφείο μελετών ‘Utopia landscapes’ επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου τον σχεδιασμό των εξωτερικών και των εσωτερικών χώρων των βιλών του ξενοδοχειακού συγκροτήματος ‘Dome Resort’, ενώ επέβλεψε και την εκτέλεση αυτών.
Ο σχεδιασμός των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του 'Dome resort' βασίστηκε σε μια επιθετική σχεδιαστική προσέγγιση, προκειμένου να εκπλήσσει ευχάριστα. Το συγκρότημα σχεδιάστηκε μέχρι και την πιο μικρή του λεπτομέρεια, με στόχο να συνδυαστεί η τοπική αρχιτεκτονική και το φυσικό τοπίο της περιοχής, ώστε το σύνολο να “αποπνέει” Σαντορίνη, να μαρτυρά την καταγωγή του.
Ο συνολικός σχεδιασμός των εξωτερικών χώρων του 'Dome resort' βασίστηκε στην προσέγγιση της ελεύθερης ροής και της εξέλιξης μιας οργανικής φόρμας. Η οργανική φόρμα διατρέχει τον χώρο δημιουργώντας διάφορους σχηματισμούς, όπως είναι οι τοίχοι, οι ράμπες, οι σκάλες, οι καθιστικοί πάγκοι, οι χώροι, τα παρτέρια, οι πισίνες, οι αυλές, δίνοντας μορφή μέχρι και στους χώρους του εστιατορίου. Οι ρέουσες καμπύλες σχηματίζουν ημιαυτόνομους χώρους, οι οποίοι εξασφαλίζουν μια διακριτική ιδιωτικότητα, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν ανεμπόδιστες τις υπέροχες οπτικές προς τη θάλασσα. Η ροή αυτή είναι το κύριο στοιχείο και αποτελεί μια αναφορά στην αρχιτεκτονική του νησιού.
Κάθε εσωτερικός χώρος είναι σχεδιασμένος ξεχωριστά, στη λογική του ‘Boutique’, του μοναδικού και του ιδιαίτερου. Η κατεύθυνση του σχεδιασμού ήταν ο συνδυασμός των λειτουργικών απαιτήσεων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος με την αισθητική, προσφέροντας στον επισκέπτη μια ιδιαίτερη εμπειρία. Ο σχεδιασμός κάθε μίας από τις βίλες του συγκροτήματος ξεκίνησε από ένα γυμνό βασικό κέλυφος κτιρίου, πλαίσιο στο οποίο οργανώθηκε εκ του μηδενός η μελέτη των δωματίων, ώστε να είναι σαν μια περιήγηση σε έναν φανταστικό, σουρεαλιστικό χώρο. Στους τοίχους αναπτύχθηκαν ανάγλυφες φόρμες, εμπνευσμένες από τη φύση των Κυκλάδων. Κατά περίπτωση, τα διάφορα μέρη του χώρου, οι τοίχοι, τα ράφια, ο καναπές μετατράπηκαν σε πλαστικές φόρμες. Το αποτέλεσμα είναι μια εμπειρία περιήγησης, σε ένα γλυπτικό σύνολο αντίστοιχο του τοπίου και του κυκλαδίτικου πολιτισμού.
O σχεδιασμός της εισόδου του ξενοδοχείου συνταιριάζει τη μοντέρνα φόρμα με την απλότητα του φυσικού κυκλαδίτικου τοπίου. Η σύνθεση της φόρμας που ρέει προς τον παρατηρητή, και του αφαιρετικά σταθερού πλαστικού όγκου δίπλα της, παραπέμπει στο μισοφέγγαρο της Θήρας. Το φως λούζει τη σύνθεση, αναπαράγοντας τις σκιές των όγκων. Ο σχεδιασμός της εισόδου στοχεύει στη δημιουργία ενός κομψού σημείου αναφοράς, προσελκύοντας την προσοχή με έναν διακριτικό τρόπο.
Η reception του ξενοδοχείου σχεδιάστηκε με κέντρο τη Σαντορίνη και τον ξενοδοχειακό όμιλο. Στη βάση αυτή, σχεδιάστηκε η βιβλιοθήκη κυκλαδίτικου στιλ ως φόντο της ‘reception’, ενώ το γυάλινο διαχωριστικό απεικονίζει την εικόνα της θέας της καλδέρας, από το άλλο ξενοδοχείο του ομίλου. Η κλίμακα είναι μικρή, εφαρμόζοντας έτσι την ιδέα της προσωπικής εξυπηρέτησης, του ‘Boutique’ περιβάλλοντος.