Πρόκειται για μία αρχιτεκτονική μελέτη ξενοδοχειακού συγκροτήματος πέντε (5) αστέρων κλασσικού τύπου, δυναμικότητας 1048 κλινών. Η εκπόνησή της διήρκεσε από τον Ιούλιο 2016 έως και τον Ιούνιο 2017, ενώ η εκτίμηση για τη διάρκεια της κατασκευής είναι, από τον Ιανουάριο 2018 έως και τον Μάιο 2019.
Το συγκρότημα, έχει μελετηθεί σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 130 στρεμμάτων (επί συνόλου 157), το οποίο βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή, της Δ.Ε. Γεωργιούπολης, του Δήμου Αποκορώνου, Νομού Χανίων. Η θέση του έργου εμπίπτει σε περιοχή στην οποία κυριαρχεί η τουριστική δραστηριότητα καθώς παραπλεύρως του υπό μελέτη οικοπέδου, βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες μεγάλης επίσης δυναμικότητας, ενώ το πρόσωπό του βρίσκεται σε επαφή με το όριο της εθνικής οδού που συνδέει το Ν. Χανίων με το Ν. Ρεθύμνου. Πρόκειται για οικόπεδο ορθογωνικής περίπου κάτοψης, με υψομετρική διαφορά της τάξης των +4.00μ. από το βόρειο έως το νότιο άκρο του.
Ένας από τους κυρίαρχους στόχους της αρχιτεκτονικής μελέτης ήταν ο σχεδιασμός μιας ξενοδοχειακής μονάδας που θα καταφέρει να εξασφαλίσει ιδανικές συνθήκες μιας άνετης και πολυτελούς διαμονής σε ένα περιβάλλον προστατευμένο από εξωγενείς οχλήσεις. Η σύνθεση βασίστηκε στη χάραξη δυο γραμμικών νοητών αξόνων. Ο πρώτος, είναι παράλληλος με τον άξονα της εθνικής οδού και κατά μήκος του αναπτύσσονται κτιριολογικά οι βασικές κοινόχρηστες λειτουργίες της μονάδας, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό προστασία από το θόρυβο και εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ιδιωτικότητα. Ο δεύτερος νοητός άξονας, είναι κάθετος στον πρώτο και διαχωρίζει το οικόπεδο σε δύο τμήματα: στο ανατολικό τμήμα όπου χωροθετούνται διώροφοι κτιριακοί όγκοι διαμονής, και στο δυτικό, όπου βρίσκονται πολυτελείς ισόγειες σουίτες. Επιπλέον, ο άξονας αυτός έχει στόχο, να καθορίσει τις βασικές πορείες κίνησης εντός του συγκροτήματος και να συνδέσει τα δύο βασικά λειτουργικά «άκρα» της μονάδας: την είσοδο (βόρειο άκρο / Reception) και το σημείο ευεξίας και χαλάρωσης (νότιο άκρο / Spa).
Παράλληλα, στο κέντρο του οικοπέδου δημιουργείται ένας εσωστρεφής πυρήνας στον οποίο χωροθετούνται η κεντρική κολυμβητική δεξαμενή, σε άμεση σύνδεση με τις υπόλοιπες κοινόχρηστες λειτουργίες της μονάδας (pool bar, εστιατόρια, lobby κτλ) και μία δεύτερη μεγάλων διαστάσεων κολυμβητική δεξαμενή η οποία εφάπτεται στα κτίρια διαμονής. Αυτή η άμεση γειτνίαση των δωματίων με το νερό σκοπό έχει να αναβαθμίσει ποιοτικά το επίπεδο διαβίωσης.
Όσον αφορά στην κατασκευή, η αρχιτεκτονική μελέτη προσανατολίστηκε στην επιλογή τοπικών υλικών με αναφορές στην κρητική αρχιτεκτονική. Κυριαρχεί η χρήση φυσικών υλικών πέτρας και ξύλου, τόσο στις όψεις των κτιριακών όγκων και στο εσωτερικό των δωματίων, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο της μονάδας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δημιουργία ωφέλιμου περιβαλλοντικού αποτυπώματος με τη χρήση χαμηλών φυτών και δέντρων της κρητικής γης και τη δημιουργία φυτεμένων δωμάτων.
Η μελέτη των εσωτερικών χώρων βασίστηκε στην ιδέα της δημιουργίας ενός ζεστού περιβάλλοντος για τους επισκέπτες. Τα έπιπλα είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό σχεδιασμένα από την ομάδα μελέτης. Φώτα και αντικείμενα διακόσμησης που προσδίδουν πολυτέλεια, επιλέχθηκαν για να τοποθετηθούν σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους του ξενοδοχείου.
Επιπρόσθετες παροχές όπως συνεδριακό κέντρο, παιδότοπος, γήπεδα άθλησης, εμπορικά καταστήματα, υπαίθριο θέατρο, ελικοδρόμιο και οι απαραίτητοι χώροι στάθμευσης, ολοκληρώνουν μία ξενοδοχειακή μονάδα υψηλών προδιαγραφών.